Instaporkest van Concertband Da Capo uit de startblokken!

Op zaterdag 16 februari was het dan eindelijk zover: het nieuwe instaporkest van Concertband Da Capo schoot uit de startblokken. Onder deskundige leiding van dirigente Jana Wieme zetten een 10-tal jonge muzikanten hun eerste stapjes in de wereld van de harmoniemuziek. Heb je zelf zin om je muziekinstrument (weer) op te pikken? Of heb je een zoon of dochter die staat te popelen om wat meer uit zijn/haar muziekinstrument te halen? Neem dan contact op met ons via info@dacapo-wichelen.be of bel: 052 42 42 04.

De repetitie vindt plaats in Wichelen, Oud Dorp 11 telkens op zaterdag van 16u45 tot 18u15.

Nocturne op de begraafplaatsen van groot-Wichelen

Op dinsdagavond 31 oktober organiseerde het gemeentebestuur van Wichelen een nocturne op alle begraafplaatsen van de (deel)gemeente(s). De bedoeling was om op een serene manier een kaarsje op het graf van overleden familieleden of vrienden te zetten. Da Capo verzorgde maar wat graag mooie, rustige muziek.

Belgian Brass – Summon the Heroes ism Da Capo

Op zaterdag 21 oktober om 20u wordt door de cultuurraad van Wichelen ‘Gent Festival in de provincie’ georganiseerd met optreden door het Belgian Brass koperkwintet in de Kapel van de Bruinbeke (Schellebelle). Concertband Da Capo verleent logistieke medewerking aan dit concert.
Around The World is een bijzonder gevarieerd en toegankelijk programma dat je mee op reis neemt doorheen alle continenten, doorheen de tijd maar evengoed doorheen een waaier aan genres. Van William Byrd en Bach tot Bernstein en Kurt Weill, van de renaissance en barok tot jazz en zelfs variété.
Het dynamische ensemble Belgian Brass Soloists zorgt voor een heerlijke, kleurrijke bloemlezing uit het rijke repertoire voor koperkwintet.
Van harte welkom!

 

Art@Work in Schellebelle

Op zondag 11 juni geeft concertband Da Capo nog eens het beste van zichzelf! Je kan ons tussen 11u en 14u vinden op Art@Work, een kunstenmarkt georganiseerd door Den Oever, in de pastorijtuin van Schellebelle. Je kan er kunstenaars aan het werk zien tijdens demo’s en je kan zelfs deelnemen aan workshops!

Zo’n happening vraagt natuurlijk om een streepje muziek. Da Capo neemt deze taak maar wat graag op zich en zorgt voor enkele leuke, catchy nummertjes! De kunstenmarkt start vanaf 10u30 en het belooft prachtig weer te worden. De moeite waard om eens af te zakken, niet?

 

Lokale helden: cd-opnames

Op woensdag 12 april namen we samen met producer-duo Muwesome een fragment op voor het Lokale Helden-project. Met dit project wil de gemeente Wichelen haar zangers, zangeressen, (rock)bands, woordkunstenaars, en andere muziek-collectieven uit de duistere krochten van hun repetitieruimte of slaapkamer halen om samen de schouders te zetten onder een groots muzikaal project.

Het resultaat wordt geperst op cd en kan je op vrijdag 28 april voor het eerst beluisteren in stokerij Rubbens. Het belooft een plaat te worden waarin verborgen talenten van uiteenlopende leeftijd elkaar vinden en versmelten tot een mooi geheel. Een aanrader voor de cd-collectie van de Wichelse muziekliefhebber! 😉

Meer info: https://www.lokalehelden.be

Bekijk hieronder de foto’s van onze opnames:

De Nieuwjaarsconcerten naderen… een blik achter de schermen.

De Nieuwjaarsconcerten in Wichelen en Berlare komen langzaam maar zeker dichterbij. In onze repetitieruimte blazen, tokkelen, drummen en slaan we de ziel uit ons lijf. Hoe het eraan toe gaat? Enkele indrukken hieronder!

Kaarten kan je hier online bestellen >>

Da Capo heeft Colombiaanse Doctor in haar midden!

Op 17 oktober was het D-day voor onze klarinettiste Paula Acunar. Na 4 jaar onderzoek in België mocht zij haar doctoraat voorstellen tijdens de mondelinge verdediging op de Technologiecampus van de KU Leuven in Gent. Onderwerp van haar doctoraat? Characterization, modeling and optimization of remote phosphor LED modules. Een titel die wij liever geen 2 keer na elkaar herhalen ;-).

Paula kwam als Columbiaanse doctoraatstudent destijds aan in België zonder familie of vrienden, maar via een aantal omwegen en dankzij enkele gemeenschappelijke contacten kwam ze uiteindelijk toch bij Da Capo terecht. Paula speelde in Colombia immers ook al jaren klarinet in een muziekgroep en voor haar was het dus geen enkel probleem om zich bij onze concertband te scharen.

We hebben ondertussen samen al heel wat watertjes doorzwommen, dus was het ook een evidentie dat een delegatie van Da Capo op een blauwe maandagnamiddag naar Gent trok! Hieronder wat indrukken van die spannende namiddag, die afgesloten werd met een receptie én officiële proclamatie van haar nieuwe titel: Dr. Paula Acunar!

 

Intensief repetitieweekend in de abdij van Affligem!

Op 7, 8 en 9 oktober trok Da Capo naar Affligem voor haar jaarlijks repetitieweekend. Wat volgde was een intensief repetitieweekend, met veel traktaties van onze jarigen, topgerechtjes van onze keukenploeg én een terloops Affligems abijbiertje! Alle ingrediënten aanwezig dus om ook de teamgeest opnieuw aan te scherpen met enkele leuke activiteiten tussendoor.